BEZIENSWAARDIGHEDEN van ROTTERDAM
1.
ROTTERDAM TOERISTENSTAD
2.
TOONAANGEVENDE ATTRACTIES en MUSEA
3.
UITGAAN in ROTTERDAM
 
  1. ROTTERDAM TOERISTENSTAD
  Tijdens uw verblijf in Rotterdam hoeft u zich zeker niet te vervelen. In Rotterdam is altijd wel wat te doen. Er zijn tal van bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de bekendste bezienswaardigheden van Rotterdam.
  Voor meer informatie kunt u gaan naar het VVV-kantoor aan de Coolsingel 65, niet ver van ons hotel vandaan. Ook kunt u met de toeristische informatielijn bellen: 0900-4034065 (35ct/min). Op onze receptie ligt eveneens verschillende informatie in de vorm van brochures en folders.
 
  2. TOONAANGEVENDE ATTRACTIES en MUSEA
  De Euromast
De Euromast is de Eiffeltoren van Rotterdam.Voor een prachtig panorama van de stad onder het genot van een hapje en een drankje gaat u naar de Parkhaven 20, te vinden in het Euromastpark. Tramlijn 8 of bus 39 vanaf het Centraal Station.
   
  Diergaarde Blijdorp
In diergaarde Blijdorp leven de dieren zo veel mogelijk in hun natuurlijke omgeving. Ga een dagje naar Azie, Afrika en Australie in hartje Rotterdam. De diergaarde is te vinden aan de Van Aerssenlaan 49. Tramlijn 3 en bus 39, 129 of 204 vanaf het Centraal Station.
   
  Plaswijckpark
In het Plaswijckpark kunt u met de kinderen spelen, wandelen en dieren bekijken. Er zijn attracties als de grootste verkeerstuin van Nederland, draaimolens en miniscooters. Het Plaswijckpark is gesitueerd aan de C.N.A Looslaan 23. Te bereiken met bus 35 vanaf het Centraal Station.
   
  Museum Boijmans Van Beuningen
Haast naast het Hotel vindt u dit beroemde museum.Wat voor kunst er op dit moment te zien is, kunt u lezen in de folders die in de receptie liggen. Boijmans Van Beuningen ligt in het Museumpark 18/20.
   
  Historisch Musuem Rotterdam
De geschiedenis van Rotterdam in een notedop! Korte Hoogstraat 31
   
  Kunsthal Rotterdam
Ook weer vlakbij het hotel vindt u het centrum der excentrieke kunst van Rotterdam. Westzeedijk 341.
   
  Maritiem Museum Rotterdam
Havenstad zijnde beschikt Rotterdam uiteraard over een uitgebreid museum over scheepvaart en de geschiedenis daarvan. Als u de Witte de Withstraat uitloopt vindt u dit museum in de Leuvehaven 1.
   
  De Dubbele Palmboom
In historisch Delfshaven, dat op zich al een bezoekjes waard is, vindt u dit pittoreske museum over de geschiedenis van Rotterdam. Voorhaven 12.
   
  Museum voor Volkenkunde
Als u niet door middel van dieren in de dierentuin in het verre Azië, Afrika en Australië wilt belanden, maar door middel van de mensen, moet u zeker een bezoekje brengen aan dit museum. Aan de Willemskade met tramlijn 5 aan het eind van de Witte de Withstraat.
   
  Spido Rondvaart
Als u genoeg heeft van de haven op plaatjes, kunt u de haven aan den lijve ondervinden door een wervelende rondvaart te maken door de haven, u komt langs grote werven en vaart op tastbare afstand langs machtige zeeschepen. U kunt aan boord gaan in de Leuvenhaven 5.
   
  Zwemparadijs Tropicana
Als u zich in plaats van op, liever in het water begeeft, is een bezoekje aan dit zwemparadijs zeker de moeite waard. Vanuit de golven kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Maas en een panorama van Rotterdam. Uiteraard aan de Maasboulevard 100. Tram 1 en bus 97 & 98
   
  3. UITGAAN in ROTTERDAM
  In Rotterdam is behalve een bruisend dagleven, een misschien nog wel bruisender nachtleven te ontdekken. Hieronder staan enkele nachtelijke uitgaansgelegenheden vermeldt.
   
  DISCOTHEKEN / CLUBS
  - Barocca Wijnhaven 61
- Beachclub Baja Karel Doormanstraat 10/12
- Gay Palace William Boothlaan 9
- Hollywood Musichall Delfsestraat 15
- Las Palmas Wilhelminakade 66
- Maastheater Boompjes 751
- Nighttown Discotheek West-Kruiskade 26/28
- Now & Wow Maashaven
- Rotown Nieuwebinneweg 19
- Tropicana Danceclub Maasboulevard 100
- Waterfront Boompjeskade 10
   
  CAFE'S:
  In Rotterdam zijn eigenlijk te veel kroegen om op te noemen, enkele bekende "kroeggebieden" zijn:
  - De Oude Haven
- De Oude Binnenweg
- Stadhuisplein
- En natuurlijk de Witte de Withstraat en omgeving
   
  THEATERS:
  - Bibliotheektheater Hoogstraat 110
- Jeugdtheater Hofplein Benthemstraat 13
- Lantaren/Venster Gouvernestraat 133
- Luxor Theater Rotterdam Kruiskade 10
- Ro Theater William Boothlaan 8
- Rotterdamse Schouwburg Schouwburgplein 25
- Theater Zuidplein Zuidplein 60/64
   
  BIOSCOPEN:
  - Cinerama Westblaak 18
- IMAX Rotterdam Leuvehaven 77
- Lumiere Lijnbaan 45
- Pathe Schouwburgplein Schouwburgplein 101
 
 
Op alle reserveringen ect. zijn onze Algemene Condities en de Uniforme Voorwaarden Horeca van toepassing.